MENÜ

Napolaj

A napolaj sok fényképezőgépet tett már örökre használhatatlanná. Nem csak oly módon veszélyes, hogy nem lévén más hely a kamera táska egyik rekeszébe teszed el a napolajat/napkrémet, hanem akár a kezedről is bekerülhet a rendszerbe a fényképezőgép számára halálos olajos-zsíros szennyeződés.

Homok

A digitális fényképezőgép annak ellenére, hogy digitális még rengeteg mozgó és forgó alkatrésszel van ellátva. Sem ezek, sem pedig a processzorok, CMOS, vagy CCD érzékelők nem állhatják a szemcsés, dörzsölő hatású roncsoló homokszemeket. A legegyszerűbbnek hangzó, de gyakran nehezen kivitelezhető védekezés, hogy nem teszed a kamerádat közvetlenül homok közelébe. Egy zárható tasak mindig jól jön a sivatagban, a tengerparton, vagy a bányatónál.

Por

Az előző pontban kifejtettek miatt hasonlóan kell védekezni a szálló por ellen is. Ne becsüljük alá a porszemek apró méretét: ugyanúgy tönkrevághatnak egy fényképezőt, mint a homokszemek. Ráadásul apró méretük miatt oda is beeszik magukat, ahová a homok nem képes. Emellett a gyakori tisztítás, és DSLR eszköze setében az óvatos lencse csere poros környezetben megelőzheti a bajt.

Nedvesség, víz, pára

A víz úgyszintén a megátalkodott ellensége a kamerának.

A vízbeesés ellen a kézi szíj igen jól véd.

A pára és vízgőz már nehezebb eset. Ez akkor a legveszélyesebb, ha két hőmérséklet és/vagy páratartalom szempontjából igencsak eltérő hely között hirtelen váltasz (pl. kiszállsz egy utasszállító repülőgépből). Ez ellen  úgy védekezhetsz, hogy nejlon zsákban tartod a gépet és páramegkötő golyókat teszel mellé (olyan, mint amit az új cipők dobozában találhatunk). Leginkább azonban az segít, ha párás környezetben gyakran megtörlöd a gépet.

Ritkán fordul elő hogy a fényképezőgép egy konyhai fotózás folyamán ,,sózódik meg” és válik mindörökké önmaga emlékművévé. Jóval gyakoribb, hogy a homokos tengerparton kerül sor a szubsztanciális találkára sajnos a fényképezőgép rovására. A só nem csak a homokhoz hasonló fizikai károsodást, de rosszabb esetben a gép anyagának kémiai korrózióját is okozhatja. Itt megint csak a gyakori törölgetéssel kerülhetjük el a bajt.

Discoban vagy Pubokban a füst

Sajnos sok helyen még nem hazer “füstöt” használnak látvány elemként illetve nem is víz bázisú füst folyadékot hanem olajosat. Ez rendkívül károsítja hosszú távon a gépet.

Forrás:FotósHírek.hu

 

Hírek

 • Elkészült az első fotó dvd.
  2015-03-01 17:04:45

 • Máté Bence ismét bizonyított a BBC világversenyen!
  2015-01-24 15:51:46
 • Rómer Flóris nyomában fotótábor
  2014-06-17 22:31:16

  Immár 8. alkalommal kerül megrendezésre a Reflex Környezetvédő Egyesület szervezésében Szabó Béla EFIAP fotóművész szakmai vezetésével Rómer Flóris nyomában a Bakonyban, Pápateszéri Természetfotó Tábor
  Fotós geotúrával a Bakony-Balaton Geopark területén.
  A táborba a szervezők elsősorban 13-23 év közötti fiatalokat várnak, akiket érdekel a fényképezés, valamint a természet értékei, legyenek azok az élővilág részei vagy mutassák be a Bakony geológiai sokszínűségét.

  Rómer Flóris nyomában a Bakonyban

  8. Pápateszéri Természetfotó Tábor

  Fotós geotúrával a Bakony-Balaton Geopark területén.

  2014. aug. 3. (vasárnap) 14.00 órától - aug. 9 (szombat) 14.00 óráig.

  A tábor létszáma maximum 24 fő.

   

  Rómer Flóris nyomában fotótábor 2014.

   

  Forrás: fotoshirek.hu

 • A Délpest.info publikálta a képünket
  2014-03-27 21:36:17

   

  Szociális lakáspályázat a 18. 

  Budapest Fővaros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Nyilvános pályázatot hirdet

  Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselőtestületének Népjóléti Bizottsága 164/2014. (III.17.) számú NB határozatával 2014.03.17. napján úgy döntött, hogy az alábbi bérlakásokat szociális alapon kívánja bérbe adni:

   

   

  Forrás: BP18.hu

  A kép illusztráció, forrása: Mo$quito photography Facebook oldala

 • Megjelent: Capture NX-D (béta verzió)
  2014-03-09 22:44:36

 • Felnövekvő tehetség!
  2014-02-28 14:17:16

  Felnövekvő tehetség!

  Tóthfalusi Viktória Réka első kiállítása:

   

 • Oktató videó rendszervakuk használatáról a BusinnesPhotótól
  2014-02-28 12:46:24

 • Divatbemutatón voltunk a Forrai Magániskola rendezvényén!

  2013.szeptember. 29-én a Forrai Magániskola  rendezvényén voltunk fotózni, érdekes képek születtek!

  A képre kattintva megnyílik az album: 

Szavazás

Hogy tetszik az oldal?
Nem tetszik
Tetszik
Asztali nézet