MENÜ

Elkészült az első fotó dvd.

 

 

Máté Bence ismét bizonyított a BBC világversenyen!

Idén először nyerte meg magyar fotós az ötvenedik évfordulóját ünneplő BBC világverseny madár kategóriáját!

A BBC Wildlife Magazine és a Londoni Természettudományi Múzeum szervezésében megrendezett pályázat kedd esti díjátadóján, melyet Katalin cambridge-i hercegné, a Természettudományi Múzeum fővédnöke is megtisztelt jelenlétével, egy újabb hatalmas sikert ünnepelhetett a hazai természetfotózás: Máté Bence lett az első magyar, akinek Nagy Göncöl című munkáját első díjjal jutalmazták a verseny madár kategóriájában.


Máté Bence képeit korábban már négy alkalommal is díjazták ebben a kategóriában, ám az első díjat most először sikerült megszereznie.

Forrás: http://www.fotoartmagazin.hu/

Rómer Flóris nyomában fotótábor

 

Immár 8. alkalommal kerül megrendezésre a Reflex Környezetvédő Egyesület szervezésében Szabó Béla EFIAP fotóművész szakmai vezetésével Rómer Flóris nyomában a Bakonyban, Pápateszéri Természetfotó Tábor
Fotós geotúrával a Bakony-Balaton Geopark területén.
A táborba a szervezők elsősorban 13-23 év közötti fiatalokat várnak, akiket érdekel a fényképezés, valamint a természet értékei, legyenek azok az élővilág részei vagy mutassák be a Bakony geológiai sokszínűségét.

 

Rómer Flóris nyomában a Bakonyban

 

8. Pápateszéri Természetfotó Tábor

 

Fotós geotúrával a Bakony-Balaton Geopark területén.

 

2014. aug. 3. (vasárnap) 14.00 órától - aug. 9 (szombat) 14.00 óráig.

 

A tábor létszáma maximum 24 fő.

 

 

 

Rómer Flóris nyomában fotótábor 2014.

Rómer Flóris nyomában fotótábor 2014.

 

Reflex Környezetvédő Egyesület szervezésében Szabó Béla EFIAP fotóművész szakmai vezetésével.

 

Rómer Flóris nyomában a Bakonyban.

 

Egy tudós bencés szerzetes, akinek a magyar tudomány sokat köszönhet, 1859 őszén nyakába vette az úti tarisznyáját és elindult a Bakony rengetegébe, hogy mint írja: „Midőn a mult évi szünnapok alatt tett utazásom tanulmányai eredményének, közzétételére magamat elhatároztam, sem alaposságot fitogtató szőrszálhasogatókra, sem elkényeztetett – egyedül regényekben gyönyörködő– közönségre nem számítottam. A honismertetés ezen, eddig járatlan, terén kalauz nélkül indulva, magamnak mintegy utat törve, szerzett tapasztalatimmal másokat hasznosan mulatni, és mulatva tanítni volt főcélom.”

 

A tudós bencés szerzetes, Rómer Flóris 1859 augusztusában járta végig a Bakonyt és készítette el első tudományos leírását: A Bakony, Természetrajzi és régészeti vázlatok

 

címmel. A könyv nyomtatásban 1860-ban jelent meg.

 

 

 

A nagy tudós tiszteletére, akinek 2015-ben lesz születésének 200. évfordulója, a tábor mottója:

 

Rómer Flóris nyomában a Bakonyban.

 

 

 

Rómer Flóris nyomában fotótábor 2014.

Rómer Flóris nyomában fotótábor 2014.

 

A tábornak helyet adó Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola (Pápateszér, Farkashegy 16.) a Bakony és a Kisalföld találkozási pontján fekszik. Pápateszér község még a Kisalföld, a hozzá külterületként kapcsolódó Farkashegy már a Bakonyalja tájegységhez tartozik. A 24 fő elszállásolására, a közösségi programok és az oktató tevékenység ellátására alkalmas épület egy közel két hektáros területen, erdő mellett fekszik, a telek határán ered a tíz pápateszéri ér egyike. Az egykor volt 25 pápateszéri vízimalom közül több a Reflex-ház közelében található. A Bakony legszebb részei elérhető közelségben vannak.

 

A táborba elsősorban olyanokat várunk, akik már rendelkeznek alapvető számítógépes és valamilyen szintű fényképezőgép használati ismeretekkel, de a napjainkban mindenkit elöntő képáradatban nincs meghatározó élőképzettségük a vizuális kultúra területén a „jó” kép kiválasztására. Ennek a képességnek a fejlesztése, az eszközhasználat tudatos szintre emelése, hogy tudja, a fényképezőgép mely funkciói milyen célt szolgálnak.

 

Megtanítani a résztvevőket a tudatos képkészítés alapjaira: „A kép először a fejben szülessen meg és csak utána nyomjuk meg az exponáló gombot.” Felhívni figyelmüket, megismertetni a részvevőket a természetfényképezés írott és íratlan szabályaival és egy „természetvédő”, környezettudatos, a világ dolgaira odafigyelő fotográfus képével. Szerezzenek készséget és képességet a fotográfia alapjainak használatában, ha elmennek kirándulni, tudják mit és hogyan érdemes lefényképezni, ha szükséges, akkor tudjanak jó minőségű képi dokumentációt készíteni.

 

Legyenek ismereteik a képek utólagos kiválasztásának és bemutatásának fő szabályairól.

 

A tábor elsősorban 13-23 év közötti fiatalokat vár, de az életkortól való eltérés nem kizáró ok.

 

Az egy hetes program során fotós geotúrán a résztevők bepillantást kapnak a Bakony-Balaton Geopark értékeibe is.

 

 

 

A saját fényképezőgép azonban követelmény, legyen az akár a legegyszerűbb eszköz is.

 

 

 

Tábor szakmai vezetője:

 

Szabó Béla fotográfus

 

A Bakony, Rómer Flóris nyomában, Vallomások képekben fényképezőgéppel (2013) című könyv szerzője.

 

 

 

Rómer Flóris nyomában fotótábor 2014.

Rómer Flóris nyomában fotótábor 2014.

 

Számára a FOTOGRÁFIA se nem munka, se nem hobbi, kikapcsolódás, hanem egy életforma. Hivatásos fotográfus és autonóm alkotó. Munkatársa volt 1986-tól a Kisalföld, Nyugati Hírlap, az Új Hírek napilapoknak, Győr Városi Újságnak, Győri Múzsa színházi-kulturális folyóiratnak, FotóArt Magazinnak, a Természetfotó Magazin szakírója és szerkesztője 2009-2012 között.

 

Szabadúszó fotográfusként dolgozik 1993-tól. Munkássága sokrétű.

 

Igyekszik átadni tudását minél szélesebb körben, a Győri Tánc és Képzőművészeti Iskolában tanít 1996-2003 között, Nemzetközi Multimédia Intézet oktatója 2006-2008 között, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Karán előadó 2008-től, Oktáv Zrt oktatója 2010-től. Nyaranta diákoknak vezet fotótáborokat.

 

Autonóm alkotóként bemutatkozott, majd 200 csoportos és több, mint száz önálló kiállításon Magyarországon és Ausztria, Szlovákia, Franciaország, Olaszország, Finnország, Belgium, Dánia, Románia, Szerbia, Írország kiállítótermeiben.

 

Szervező, közéleti tevékenysége is sokrétű: az 1958-ban alapított Győri Fotóklub Egyesület ügyvezető elnöke 2000-2010 között, Canon Pro Club alapító tagja és alelnöke, Kontraszt Fotográfiai Társaság alapítója, Fotó a természetben-Győri Fotópiknik fő szervezője 2001-2010 között, az 1978-ban alapított Pannónia Fotóművészeti Fórum társ koordinátora, „A Duna mely összeköt” projekt ötletadója és koordinátora, Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely, Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely ötletadója és művészeti vezetője.

 

Rendszeresen vezet workshopokat idehaza és külföldön.

 

Eddig 16 könyv jelent meg képeivel és több mint egy tucatban volt közreműködő.

 

Tagja a Magyar Újságírók Országos Szövetségének, a Magyar Fotóművészek Szövetségének, a Fotóművészek Nemzetközi Szövetségének (FIAP), European Photogroup of Art and Performance-nek (EPHAP), az Osztrák Fotográfiai Társaságnak (ÖGPh).

 

 

 

Részvételi díj: 25.000 forint, amely tartalmazza a szállás és a teljes étkezés költségét is.

 

A részvételi díjat legkésőbb június 30-ig kell befizetni, vagy átutalni a Reflex Környezetvédő Egyesület 11737007-20720786 számú számlájára.

 

 

 

Jelentkezés és bővebb információ:

 

 • Nagy Péter
 • programvezető, a tábor szervezője 30/28-99-940
 • e-mail: npluszp@gmail.com
 • skype: KULTINFO
 • Reflex Környezetvédő Egyesület
 • 9024 Győr, Bartók Béla út 7.

 

 

A Délpest.info leközölt egy képünket!!!

 

Szociális lakáspályázat a 18. kerületben

 
 
 

Budapest Fővaros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Nyilvános pályázatot hirdet

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselőtestületének Népjóléti Bizottsága 164/2014. (III.17.) számú NB határozatával 2014.03.17. napján úgy döntött, hogy az alábbi bérlakásokat szociális alapon kívánja bérbe adni:

Szociális lakáspályázat kiírás és adatalap IDE kattintva tölthető le

A pályázatok benyújtásának határideje, helye: 2014.04.25. péntek, 12:00 óra., Budapest,
XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, Humánszolgáltatási Iroda, 233. számú irodájában (1184 Budapest, Üllői út 400.), ügyfélfogadási időben (hétfő: 13.30-18.00, szerda: 8.00-16.00, péntek: 8.00-12.00).

A pályázat benyújtása: A Pályázóknak a pályázati ajánlatot az „Adatlap a szociális bérlakáspályázat benyújtásához”, vagy a „Kiegészítő Adatlap a szociális bérlakás-pályázat benyújtásához” című nyomtatványon, személyesen kell megtenniük. Nyomtatványok igényelhetők a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáin (1184 Budapest, Üllői út 400., 1188 Budapest, Ady Endre u. 100.) ügyfélfogadási időben (hétfő: 10.00-18.00, kedd:8.00-16.00, szerda: 8.00-18.00, csütörtök: 8.00-16.00, péntek: 8.00-12.00), valamint a Humánszolgáltatási Iroda 233-es számú irodájában (Tel: 296-1390), ügyfélfogadási időben.
A lakáspályázaton csak azon pályázók vehetnek részt, akik esetében az együttköltözök egy főre jutó havi nettó jövedelme nem haladja meg 76.950- Ft-ot.

A pályázatok elbírálása: A pályázatok elbírálása a Népjóléti Bizottság hatáskörébe tartozik,
mely határozatával megpályázható lakásonként rangsort állapít meg. A rangsor elején az a
Pályázó áll, aki a lakások bérletéről és elidegenítéséről szóló, 19/2011. (V.31.) számú
önkormányzati rendelet 2. számú mellékletében meghatározott pontrendszer alapján a legtöbb pontot kapta.

A pályázati felhívás megtalálható az önkormányzati kábeltelevízió (TV18) hirdetései között, a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáin, valamint a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. (1181 Budapest, Kondor Béla sétány 16.) ügyfélfogadásra szolgáló helyiségeiben, illetve hirdetőtábláin.

Forrás: BP18.hu

A kép illusztráció, forrása: Mo$quito photography Facebook oldala

Közvetlen link: http://delpest.info/szocialis-lakaspalya%E2%80%8Bzat-a-18-keruletben/

Nikon D3300

 

Petíció a fotózásért...

2014. március 15-én lép életbe az új Polgári Törvénykönyv (PTK), ami a korábbi bírói gyakorlatot törvénybe iktatva előírja, hogy a természetes személyt ábrázoló fotó elkészítéséhez a fotóalany engedélye szükséges.
Mi, a petíció aláírói úgy gondoljuk, hogy ez a törvény felesleges akadályt gördít a hivatásos és hobbifotósok elé egyaránt, mivel sok helyzetben életszerűtlen és felesleges engedélykérést ír elő. A petíciót aláírók követeljük, hogy az Országgyűlés törölje a törvényből a személyes képmáshoz fűződő jog védelmét, vagy legalább közterületen tegye szükségtelenné az engedélykérést, mert aki kilép az utcára, annak nem csak azt kell eltűrnie, hogy bárki láthatja, hanem azt is, hogy lefényképezik és a képe megjelenhet valahol.
 
Petició aláírása - Ide kattintva kitöltheted a petíciót!
 
Forrás: Peticiok.com

 

Fotózzon ezentúl, aki mer.....

Sajnos a kormány vagy nem gondolkodik, vagy nagyon is gondolkodik, de nekünk, állampolgároknak egyik sem jó.

Most a fotósokon rúgnak egyet – nem, nem csupán a sajtófotósokon, hanem úgy általában mindenkin. Ugyanis a jövő március 15.-én életbe lépő Polgári Törvénykönyv szerint, ha egy fotón nem nyilvános rendezvényen vagy tömegben szereplő civilek vannak, akkor a fotós perelhető. És a csoda: nem csak a közléshez, de a felvétel elkészítéséhez is engedély kell.

 

Megjelent: Capture NX-D (béta verzió)

A Képre kattintva el is indul a letöltés!

Capture NX-D ingyenes alkalmazás, amely a jövőben felváltja a jelenlegi Capture NX 2 programot. Az alkalmazás képes betölteni Nikon digitális tükörreflexes, cserélhető objektíves Nikon 1, illetve Nikon COOLPIX kompakt digitális fényképezőgéppel készített (NEF vagy NRW kiterjesztésű) RAW-képeket, majd képfeldolgozási és módosítási műveletekkel csúcsminőségű utómunkálatokat képes végrehajtani. Az alkalmazás a RAW-képek mellett JPEG- és TIFF-fájlok szerkesztésére is alkalmas.

Amíg a Capture NX-D (béta verzió) elérhető, a Nikon a webhelyén figyelemmel kíséri az alkalmazással kapcsolatos összes olyan visszajelzést, kérést és ötletet, amely az alkalmazást használó ügyfelektől érkezik. A Nikon ezeket a kéréseket és ötleteket felhasználva fejleszti tovább az alkalmazást a hivatalos verzió – 2014-ben esedékes – megjelenése előtt.

A Nikon továbbra is frissíti és támogatja a jelenlegi Capture NX 2 alkalmazást, amíg a Capture NX-D béta verziója elérhető. A Capture NX-D hivatalos verziójának megjelenése után azonban a Nikon beszünteti a Capture NX 2 frissítését.

Forrás: Fotóhirek.hu

 

Felnövekvő tehetség!

Tóthfalusi Viktória Réka első kiállítása:

 Két képének címe amit a Nemzetközi Fotókiállításon tekinthettekmeg:

 

 Elkaplak.

 

 

 

 

 

 Egy esős nap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Divatbemutatón voltunk a Forrai Magániskola rendezvényén!

 

2013.szeptember. 29-én a Forrai Magániskola  rendezvényén voltunk fotózni a Deák téren, érdekes képek születtek!

A képre kattintva megnyílik az album: 

 

 

 

Hírek

 • Elkészült az első fotó dvd.
  2015-03-01 17:04:45

 • Máté Bence ismét bizonyított a BBC világversenyen!
  2015-01-24 15:51:46
 • Rómer Flóris nyomában fotótábor
  2014-06-17 22:31:16

  Immár 8. alkalommal kerül megrendezésre a Reflex Környezetvédő Egyesület szervezésében Szabó Béla EFIAP fotóművész szakmai vezetésével Rómer Flóris nyomában a Bakonyban, Pápateszéri Természetfotó Tábor
  Fotós geotúrával a Bakony-Balaton Geopark területén.
  A táborba a szervezők elsősorban 13-23 év közötti fiatalokat várnak, akiket érdekel a fényképezés, valamint a természet értékei, legyenek azok az élővilág részei vagy mutassák be a Bakony geológiai sokszínűségét.

  Rómer Flóris nyomában a Bakonyban

  8. Pápateszéri Természetfotó Tábor

  Fotós geotúrával a Bakony-Balaton Geopark területén.

  2014. aug. 3. (vasárnap) 14.00 órától - aug. 9 (szombat) 14.00 óráig.

  A tábor létszáma maximum 24 fő.

   

  Rómer Flóris nyomában fotótábor 2014.

   

  Forrás: fotoshirek.hu

 • A Délpest.info publikálta a képünket
  2014-03-27 21:36:17

   

  Szociális lakáspályázat a 18. 

  Budapest Fővaros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Nyilvános pályázatot hirdet

  Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselőtestületének Népjóléti Bizottsága 164/2014. (III.17.) számú NB határozatával 2014.03.17. napján úgy döntött, hogy az alábbi bérlakásokat szociális alapon kívánja bérbe adni:

   

   

  Forrás: BP18.hu

  A kép illusztráció, forrása: Mo$quito photography Facebook oldala

 • Megjelent: Capture NX-D (béta verzió)
  2014-03-09 22:44:36

 • Felnövekvő tehetség!
  2014-02-28 14:17:16

  Felnövekvő tehetség!

  Tóthfalusi Viktória Réka első kiállítása:

   

 • Oktató videó rendszervakuk használatáról a BusinnesPhotótól
  2014-02-28 12:46:24

 • Divatbemutatón voltunk a Forrai Magániskola rendezvényén!

  2013.szeptember. 29-én a Forrai Magániskola  rendezvényén voltunk fotózni, érdekes képek születtek!

  A képre kattintva megnyílik az album: 

Szavazás

Hogy tetszik az oldal?
Nem tetszik
Tetszik
Asztali nézet